Knækket kindtand

En knækket kindtand kan være ekstremt smertefuldt. Særligt når den kommer i kontakt med enten kolde, søde eller varme madvarer. Modsat er det heller ikke altid, man kan mærke en knækket kindtand, medmindre man kører tungen hen over.

Er du i tvivl om hvorvidt eller hvordan din knækket kindtand skal behandles, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15, eller sende en mail til kontakt@tg150.dk.

Hvorfor knækker en kindtand?

Kindtænder kan både knække på forskellige måder, men også af forskellige årsager. Typisk er årsagen, at patienten enten har bidt forkert eller for hårdt i en madvare. Det har efterfølgende resulteret i, at tanden enten er flækket eller, at der er blevet slået en flig af.

Derudover kan du også risikere at få en knækket kindtand, hvis du har fået fyldt sølvplomber i dine tidligere huller i tænderne. Det har nemlig vist sig, at sølvplomber med tiden udvider sig. Til sidst vil kindtanden ikke kunne holde til det, og den vil enten knække af sig selv, eller ved en forholdsvis lille belastning.

Vil du undgå, at dine gamle plomber forvolder dig stor smerte, og en efterfølgende meget dyr tandlægeregning, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15, og høre hvad vi kan gøre.

Hos Tandlægerne i Glostrup har vi nemlig stor erfaring med at skifte gamle sølvplomber ud med plast, inden det er for sent. Plast er nemlig et langt mere holdbart materiale og samtidig eminent til at imitere det naturlige tandvæv. Det giver derfor også et betydeligt flottere resultat.

Her kan du læse mere om, hvilke tilskud du kan få fra Sygesikring Danmark.

Hvordan behandler man en knækket kindtand?

Der er flere forskellige måder, man kan behandle en knækket kindtand på. Behandlingen afhænger af, hvor slemt og hvor dybt, den er knækket. Som regel vil behandlingen være i form af:

Hvis du har en knækket kindtand, har du nok højst sandsynligt enten slået en flig af tanden, knækket en større del af din tandkrone eller knækket den helt ned til tandroden. Uanset hvordan du har knækket den og graden af smerten, er det vigtigt, at du kontakter en tandlæge hurtigst muligt. Selv et knækket hjørne af kindtand, kan være dybt generende.

Andre årsager til en knækket kindtand

Rodbehandling
Har du fået foretaget en rodbehandling, er der større chance for, at din kindtand kan knække. Ved en rodbehandling fjerner man nemlig tandens nerve, hvilket betyder, at tanden bliver mere “tør” og dermed mere sårbar.

Revne i tanden (infraktioner)
En revne i tanden kan desværre også forårsage, at tanden kan knække. Revner svækker nemlig automatisk tanden, og der skal derfor heller så meget til, før den knækker.

Caries
Har du caries (hul i tanden) i en af dine kindtænder, er den automatisk også mere svækket. Caries gør nemlig, at du mister noget af din tandsubstans, hvilket betyder, at tanden ikke er ligeså stærk som tidligere.

Tænderskæren – også kaldet bruksisme
Ca. 5 % af alle voksne skærer tænder om natten. Hvis hører til en af dem, har du større chance for at knække en kindtand. Tænderskæren slider nemlig rigtig meget på tændernes emalje. Dette kan dog forhindres, hvis du sørger for at få  behandling.

Hvad gør jeg hvis jeg har en knækket kindtand?

Sidder du med en knækket kindtand lige nu, er det en god ide at give os et kald. Uanset hvor slemt du har knækket den, er det aldrig til at vide, om den har brug for akut behandling, før du har konsulteret os.

Hvad kan der ske, hvis du ignorerer en knækket kindtand?

Hvis du ignorerer, at du har skadet en tand, kan du ende med, at det bliver en langt mere omfattende og dyr behandling. Har du eksempelvis knækket din kindtand helt ned til roden, er det ikke bare ekstremt smertefuldt, men der er også stor risiko for betændelse.

Hvis du er bange for, om behandlingen vil gøre ondt, kan vi garantere dig 100 % fri smertebehandling. Smerten skal med andre ord ikke være dét, der holder dig igen.

Giv os et kald og vær på den sikre side

Sidder du med en knækket kindtand lige nu, og er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15, eller sende en mail til kontakt@tg150.dk, så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.