Tilskud til tandlæge


Vi ved, at en tandlægeregning for mange kan være en stor udgift. Alligevel er det utroligt vigtigt at passe på sine tænder, og en udeblivelse fra tandlægen kan få alvorlige konsekvenser. For at give dig et overblik over de forskellige typer af tilskud der findes, har vi samlet en oversigt, der gør det lettere for dig at se hvilken type tilskud, du har mulighed for at søge.


Tilskud til tandlæge gennem den offentlige sygesikring

Her på klinikken arbejder vi i overensstemmelse med den aftale, der findes mellem Dansk Tandlægeforening og Sygesikringen. Langt de fleste behandlinger er omfattet af denne aftale. Tilskuddet fra sygesikringen fratrækkes automatisk og bliver udspecificeret på regningen.

Tilskud til tandlæge gennem Sygeforsikring Danmark

Det kan være en fordel at være medlem af Sygesikring Danmark, hvor der er yderligere mulighed for at få tilskud til at mindske tandlægeregningen. Du kan også danne dig et overblik på vores tandlægepriser, hvor du kan se størrelsen af tilskud fordelt over de 3 grupper fra Sygesikring Danmark.

For at få glæde af dit medlemskab af Sygeforsikring Danmark skal du blot meddele det i receptionen, så bliver dine oplysninger automatisk sendt videre.

Tilskud til tandlæge for pensionister

Som pensionist er der også mulighed for at hente økonomisk tilskud til tandpleje igennem kommunen.
Gennem § 17 i Pensionsloven kan der søges om hel eller delvis betaling fra kommunen. Fremgangsmåden er forskellig, afhængig af hvilken kommune man bor i, og tilskuddet afhænger af personlige forhold. Vi hjælper gerne med ansøgningen.

Helbredstillæg:
Du kan søge om et helbredstillæg til betaling af egne udgifter til tandlægeydelser, som den offentlige sygesikring giver tilskud til. Derudover gives der helbredstillæg til pensionistens egne udgifter til aftagelige tandproteser, hvis kommunen vurderer, at udgiften er nødvendig.

Personligt tillæg:
Udover helbredstillæg kan folkepensionister få et personligt tillæg, hvis økonomiske forhold er særligt vanskelige. Det er kommunen, der vurderer pensionistens økonomiske forhold. Man kan søge om personligt tillæg på Borgerservice.

Du kan læse mere om dine muligheder for tilskud til tandlæge som pensionist her.

Tilskud til tandlæge for førtidspensionister

Hvis du er førtidspensionist og får førtidspension efter de regler, som var gældende før 1. januar 2003, er du omfattet de samme regler som folkepensionister.

Hvis du er førtidspensionist og har søgt eller fået tilkendt pension efter 1. januar 2003, er du i stedet omfattet de regler, der gælder for tilskud for kontanthjælpsmodtagere. Dette kan du læse mere om her.

Tilskud til unge og studerende

Som ung og studerende kan pengene være sparsomme, men det er vigtigt ikke at droppe tandlægen, da det kan få alvorlige konsekvenser for dine tænder i fremtiden. Derfor er der heldigvis tilskud at hente for de 18 til og med 24 årige, som kan få tilskud til at dække alle egne udgifter til tandplejen, som årligt overstiger egenbetalingen på 600 kr. (2021).

Er du derimod 25 til 29 år, kan du få samme betingelser, hvis du

  • modtager selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse, men ikke dansktillæg.
  • modtager uddannelseshjælp, men ikke aktivitetstillæg eller barselstillæg

Du kan læse mere her

Hos os får du desuden 15% studierabat på frie ydelser, hvis du kan fremvise gyldigt studiekort.

FAQ – tilskud til tandlægen

Kan man få tilskud til tandlægen?

I Danmark kan man få tilskud til tandlægebesøg gennem den offentlige sygesikring og eventuelt privat forsikring. Den offentlige sygesikring dækker en del af omkostningerne ved almindelige tandbehandlinger, men dækningen varierer afhængigt af patientens alder og behandlingstype. Voksne får et mindre tilskud end børn og unge under 18 år, som modtager gratis tandpleje.

Hos Tandlægerne i Glostrup giver vi også 15% rabat på udvalgte behandlinger til studerende.

Kan studerende få 15% i studierabat?

Ja, hos Tandlægerne i Glostrup giver vi 15% studierabat på alle frie ydelser til studerende! Vi vil gerne give en hjælpe hånd til studerende med færre midler, så dit næste tandlægebesøg ikke springer budgettet.

Hvordan får man tilskud gennem Danmark?

For at få tilskud gennem din sygeforsikring hos Sygeforsikring Danmark skal du blot meddele det i receptionen. Så sørger vi for, at dine dine oplysninger bliver sendt videre til din sygeforsikring. 

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.