Husk tandtråden

Bruger du tandtråd, mindsker du chancen for huller mellem tænderne

Uanset hvor grundigt du børster dine tænder, er der sider af tanden, du ikke kan nå med tandbørsten alene. Derfor bør tandbørstningen altid suppleres med tandtråd. Med tandtråd har du mulighed for at fjerne de bakterier og madrester, der ofte er årsag til hullerne imellem tænderne. Tandtråd er derfor en vigtigt faktor for dine tænder og munds generelle sundhed og hygiejne.

Det er aldrig for sent at starte med tandtråd

De fleste har ikke været vant til at bruge tandtråd fra barnsben. Derfor er det også ofte noget, der først bliver en del af rutinen, når de når voksenalderen, eller oplever konsekvenserne af ikke at bruge tandtråd – men det er aldrig for sent at begynde med at bruge tandtråd.

3 gode råd til at bruge tandtråd

  • Få en god rutine
    Den nemmeste måde at huske tandtråden på, er ved at gøre det til en fast del af din daglige rutine. Det kan derfor være en god ide altid at gøre det på samme tidspunkt af døgnet – f.eks efter tandbørstningen. Derudover anbefaler vi at finde et system, så du altid starter og slutter det samme sted. På den måde sikrer du at nå alle mellemrum.

  • Blide bevægelser
    Det er vigtigt ikke at presse tandtråden ned mellem tænderne. En god måde at undgå det er ved at lave blide zig-zag bevægelser med tandtråden. Snor enderne fast omkring begge dine langefingre så du stille og roligt får lirket tråden ned i mellemrummet. Husk på, at det helst ikke skal gøre hverken ondt eller bløde, når du bruger tandtråd.

  • Find den tandtråd der passer dig bedst
    Der findes mange forskellige typer tandtråd, som både varierer i tykkelse og form. Vi anbefaler derfor, at du finder den, der passer bedst til dig. Det er lettest at bruge en flad og tynd tandtråd. Det vigtigste er at finde ud af, hvad der passer dig bedst.

Er det normalt at bløde, når man bruger tandtråd?

Bløder det fra dit tandkød, når du bruger tandtråd, er der som regel en god grund til det. En af grundene kan være, at dit tandkød er en smule betændt. Er det tilfældet, er det et tegn på, at du formentlig ikke børster tænder godt nok. En anden årsag er, at du ikke bruger tandtråden korrekt og bevæger tandtråden for hårdt mellem tænderne.

Bestil en tid til tandrensning

Mistænker du at det er fordi det er tid til en tandrensning, er du mere end velkommen til at til at bestille en tid på tlf. 43 96 62 15 eller gennem vores kontaktformular.

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.