Tandlægeskræk

Er du en af de mange, der lider af tandlægeskræk?
- Bliv guidet af vores tandlæger med speciale i angst for tandlægen

Det kan være en kamp bare at ringe og bestille tid, og dét at møde op til den aftalte tid, kan ofte ende i en aflysning.  

Hos Tandlægerne i Glostrup har vi stor erfaring med patienter, der lider af tandlægeskræk.

I klinikken gør vi alle vores bedste for, at du føler dig tryg og velkommen. Vi kan kontaktes på tlf. 43 96 62 15, eller mail kontakt@tg150.dk.

Hvad er tandlægeskræk?

Tandlægeskræk er en kendt betegnelse for det at være nervøs, eller i nogle tilfælde, decideret bange for at gå til tandlægen.

Det er ikke tandlægen eller tandplejeren man er bange for, men selve behandlingen, instrumenterne eller undersøgelsen i stolen.

Nogle mennesker er så bange, at de helt undgår tandlægen og undlader de regelmæssige tandlægebesøg. Skyldes udeblivelsen angst for tandlægen, kaldes lidelsen Odontofobi.

Hjælp til Tandlægeskræk hos Tandlægerne Glostrup

Hvorfor får man tandlægeskræk?

Det er forskelligt fra person til person hvorfor, at man har udviklet en skræk for at gå til tandlæge. For mange handler det dog om en oplevelse i barndommen. Det kan enten have været en smertefuld tur ved skoletandlægen eller en usympatisk tandlæge.

Uanset grunden, er det ikke noget at skamme sig over. Tandlægeskræk er en helt reel følelse, som skal imødekommes med åbne arme.

Dét garanterer vi dig

Når du har bestilt en tid hos en af vores dygtige tandlæger, kan du altid forvente at:

  • Vi vil aldrig presse dig til noget, du ikke har lyst til.
  • Alt vi foretager os, vil du blive informeret om.
  • Vi forstår 100 % din angst: Derfor bliver alt gjort i dit tempo, så du kan følge med.
  • Vi har kæmpe respekt for, at du har overvundet din angst og mødt op. Derfor vil du aldrig opleve noget i nærheden af dømmende kommentarer eller skæld ud over, at du ikke er kommet noget før.
  • Hvis det er smerte du er bekymret for, har vi, uanset hvad du skal have lavet, mulighed for at lave behandlingen 100 % smertefri.
  • Vi ser det som en kæmpe tillidserklæring, at du har tillid til os, i så svær en situation.

Og husk, de fleste tror altid, at tilstanden af tænderne er værre, end den egentlig er.

Selvom vi selvfølgelig altid gør vores bedste for, at vores patienter har en mild og behagelig oplevelse, er det en fordel at du nævner din angst, når du bestiller tid. På den måde er vi så forberedt som muligt på at hjælpe dig igennem denne meget svære situation.

Giv os et kald på tlf. 43 96 62 15, eller send en mail til kontakt@tg150.dk, så finder vi i fællesskab en tid, der passer dig. Vores sekretærer har alle erfaring med patienter der lider af tandlægeskræk. Du skal derfor slet ikke være nervøs for at nævne det i telefonen, eller på mail. De er fantastiske til at tage hånd omkring dig og din angst.  

Tandlægeskræk

Vi hjælper dig med at bryde den onde cirkel

Du har sikkert oplevet før, at du endelig har fået bestilt en tid ved tandlægen, men på dagen, ender med at aflyse. For mange kan dette føles som et kæmpe nederlag. Faktisk kan nederlaget gøre det endnu sværere for dig næste gang, du skal til tandlægen.
Det kan derfor ende med at blive en ond cirkel, du ikke kan bryde ud af. Jo mere du udskyder det, jo mere bange og angst bliver du for, at der er noget galt med dine tænder, og et besøg ved tandlægen.

Dit besøg hos os handler ikke kun om at give dine tænder et tjek. Det handler også om, at vi ønsker, du får brudt med den onde cirkel, får en god oplevelse, og i sidste ende kan slippe helt for at lide af tandlægeskræk. Dit første skridt på vejen til det er at give os et kald, og indvi os i dine bekymringer.

Du skal selv tage første skridt på vejen, men derefter er du ikke alene.  

Her kan du læse mere omkring vores behandlinger. Hvis du er i tvivl om vores priser, kan du også læse mere omkring det her.

Og husk…

Du kan både få studierabat og tilskud. Vi vil nemlig gå langt for at gøre det så smertefrit for pengepungen som muligt, at gå til tandlægen.

10 gode råd mod tandlægeskræk

Lider du af tandlægeskræk, er der her 10 gode råd mod at komme skrækken til livs.

 1. Erkend din skræk. Det er ikke noget at være pinlig over. Hvis du ignorerer din frygt, kan du gøre situationen værre.

 2. Hvis du indvier os i din angst, vil vi altid råde dig til, at bestille tid om morgenen. På den måde, kommer du ikke til at gå og være nervøs hele dagen.

 3. Fortæl os om dine følelser løbende. På den måde tager vi din angst i opløbet.

 4. Sørg for at få nok søvn. Din krop er i beredskab nok i forvejen, så søvn er vigtigt for at du kan slappe af.

 5. Selvom du måske ingen appetit har, er det vigtigt at du spiser noget morgenmad. Din krop slapper mere af, hvis du har et stabilt blodsukker.

 6. Hvis du har spørgsmål i tiden op til din konsultation, er du mere end velkommen til at skrive til os på mail eller give os et kald. Det kan nemlig være med til, at du ikke er lige så nervøs når dagen kommer.

 7. Giv os et klart signal, evt. med hånden, hvis det bliver for meget for dig. På den måde kan vi tage det i dit tempo.

 8. Sig ja til bedøvelse når du bliver tilbudt det. Vi garanterer en 100% smertefri behandling.

 9. Når du har været til din første behandling, er det en god idé allerede at bestille en tid igen i samme omgang. Regelmæssige besøg er med til at holde din angst nede, og til sidst helt fjerne den. Jo mere dét at gå til tandlægen bliver en rutine, jo lettere bliver det for dig hver gang. Chancen for at dine tænder fejler noget, mindskes også.

 10. HUSK du ikke er alene. Ca. 10 % af befolkningen lider af odontofobi, og ca. 30 % er altid nervøse inden de skal til tandlægen. Vær derfor stolt af dig selv.

Tandlæge med speciale i tandlægeskræk

Glem flovheden over “først at være kommet nu”

En stor del af dét at undgå at gå til tandlægen bunder i en flovhed over “først at komme nu”. Tandlægeskræk er dog på ingen måde noget du skal være flov over. Husk på, at vi er trænet og uddannet, og har set det meste. Der er derfor ikke noget, der kan få os til at tænke negativt om dig, eller komme med belærende kommentarer. Vi har fuld forståelse for din situation, og ønsker kun at hjælpe dig.

Læs mere på Tandlægeforeningen.dk

Giv os et kald - også selvom du ikke er klar til en konsultation

Uanset om du har besluttet dig for, at det skal være nu, er du velkomment til at give os et kald og fortælle om din bekymring. Det kan være, at du har nogle spørgsmål, som du gerne vil have svar på inden du bestiller en tid. Det kan nemlig nogle gange virke beroligende. Vi kan kontaktes på tlf. 43 96 62 15, eller mail kontakt@tg150.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.

Kontakt

 

Kontakt

43 96 62 15

Find vej

Book