Fritvalgsordning – gratis tandpleje til unge mellem 18-21 år

Pr. 1. juli trådte den nye aftale om gratis tandpleje til unge ml. 18-21 år i kraft.
Du kan læse mere om den nye ordning her på siden. 

Hvem omfatter aftalen?

Ordningen kommer til at blive rullet ud over de næste 4 år, således at man i år starter med årgangen fra 2004. I 2023 gælder ordningen også årgang 2005 og således frem til 2026 hvor den sidste årgang, nemlig årgang 2007, bliver indlemmet. Det vil sige, at i 2022 er det KUN årgang 2004, der kan benytte aftalen.

Den kan godt være lidt forvirrende og finde ud af om man med i ordningen eller ej. Reglen er, at hvis du er født før 2004, så er du IKKE omfattet af den nye aftale, desværre.

Hvordan virker aftalen?

Hvis du er en af de heldige, der er født i 2004, så har du nu muligheden for selv at vælge, om du vil fortsætte i skoletandplejen eller flytte til en privatklinik. Hvis du ønsker at fortsætte i skoletandplejen, skal du ikke foretage dig noget. Du vil automatisk blive indkaldt til eftersyn, når det er tid.

Hvis du derimod ønsker at flytte til en privat klinik, skal du selv henvende dig til skoletandplejen, og fortælle dem hvilken klinik du ønsker at flytte til. Dernæst sendes de nødvendige dokumenter til klinikken, samt hvornår du er forventet at skulle til eftersyn igen. Når tiden kommer, vil du blive kontaktet af din nye tandklinik angående aftale til eftersyn.

Det er skoletandplejen der afgør, hvornår eftersynet er. Hvis du ønsker eftersyn før det, er det desværre på egen regning.

Hvad dækker aftalen?

Aftalen dækker eftersyn, røntgenbilleder og tandrens. Derudover dækker den behandlinger op til ca. 2000 kr. Alt derudover skal der søges om til skoletandplejen. Æstetiske behandlinger såsom tandblegninger og tandregulering dækkes ikke.

Læs mere om fritvalgsordningen om gratis tandpleje for 18-21 årige.

Vidste du, at man allerede som 16 årige kan benytte fritvalgsordningen? Det foregår på samme måde.
Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på telefon 43 96 62 15 eller email kontakt@tg150.dk.

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.