Kosmetisk tandretning

Leder du efter en behagelig og fleksibel løsning til at få rettet dine tænder? Du er ikke den eneste. Antallet af voksne, som har fået rettet deres tænder i de senere år, er steget. Hos Tandlægerne i Glostrup har vi stor ekspertise inden for forskellige former for tandregulering.

Vil du høre nærmere om fordelene ved en tandretning eller bestille en tid til en tandretning, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 43 96 62 15 eller sende en mail til kontakt@tg150.dk.

Hvad er fordelen ved en tandretning?

Smilet er den korteste vej mellem to mennesker – og hvem ønsker ikke et sundt og lige smil? Leder du efter en behagelig og fleksibel løsning til at få rettet dine tænder, så du igen kan smile til verden, er du kommet til den helt rigtige tandklinik.

Vi har hos Tandlægerne i Glostrup mange år ekspertise inden for forskellige former for tandregulering, så du altid er garanteret et topprofessionelt resultat, som står snorlige.

Hvad er en tandregulering?

En tandregulering – eller en tandretning – er en regulering af tænder, der sidder og skævt, uregelmæssigt eller uhensigtsmæssigt af enten kosmetiske eller helbredsmæssige årsager.

Behandlingen foregår i praksis ved hjælp af en bøjle, og selvom der findes forskellige typer af bøjler, er princippet det samme for alle behandlinger: Bøjlen flytter via et konstant pres gradvist tænderne, indtil de opnår den ønskede position.

Tandlæge, Malene Krogh Andersen, med speciale i tandretning

Tandlæge Malene Krogh Andersen er specialist i tandretning med både alm. bøjler og invisalign. Her på siden deler hun ud af sin viden om tandretning. Hun er uddannet på Københavns Universitet og arbejder for flere forskellige kommunale bøjletandlæger. 

Hvem kan få foretaget en tandregulering?

Alder er ingen hindring for at få foretaget en korrekt og professionel tandretning. Hos Tandlægerne i Glostrup retter vi jævnligt ældre som unge tandsæt. Flere og flere ældre patienter får i dag rettet deres tænder som følge af skæve tænder, som eksempelvis stammer fra manglende brug af bøjle i teenageårene.

Om du er tyve eller tres, betyder intet for os. Vi vil heller end gerne være med til at øge din livskvalitet ved at mindske din smerter med en korrekt tandregulering, som giver dig smilet og glæden tilbage.

Kvinde der har fået lavet en tandretning

Hvornår er en tandretning nødvendig?

Vi udfører alle behandlinger, hvor vi mener en tandretning er nødvendig. Om det er kosmetiske eller funktionelle grunde, så gør vi altid en dyd ud at, at give dig det smil du ønsker at have.

Der findes både kosmetiske og praktiske grunde til at få foretaget en tandretning – typiske årsager kan være:

  • Åbent bid
  • Dybt bid
  • Overbid/underbid
  • Skæve tænder
  • Mellemrum mellem fortænderne

At få rettet tænderne til kan også have stor indflydelse på andre tandbehandlinger. Det kan for eksempel være med til at skabe plads til et implantat, støtte til en protese eller endda gøre en facadebehandling nemmere.

Hvilke behandlingsmetoder bruger man til at rette tænder?

Tandregulering er blevet en almindelig behandling for mange mennesker på linje med tandrensning, rodbehandling eller sågar et helt normalt tandeftersyn. Der er derfor flere og flere, som i dag ønsker at få rettet deres skæve tænder, så de bliver lige – men hvordan fungerer selve behandlingen egentlig?

Hos Tandlægerne i Glostrup tilbyder vi forskellige former for løsninger, hvorpå dine tænder kan rettes. Alt afhængigt af behandlingsforløbet og hvordan dine tænder skal rettes, vil vi altid finde den rette behandlingsmetode, som kan afhjælpe dit problem
og give dig et smukt og lige smil.

Vi tilbyder følgende behandlinger:

Invisalign

En bøjle fra Invisalign er gennemsigtig og skræddersyet til dine tænder. Tandbøjlen er anerkendt verden over og har hjulpet mere end fem millioner menneske med at få smilet tilbage.

Den specialdesignede tandbøjle bliver udskiftet med to til tre ugers mellemrum, så den i små etaper retter dine tænder til, så du til sidst står tilbage med et smukt og snorlige tandsæt.

Behandlingstiden svinger meget fra patient til patient, da det afhænger af udgangspunktet for det enkelte tandsæt. En tommelfingerregel siger, at det tager cirka et år at rette tænderne op via Invisalign. For at få det bedste og hurtigste resultat anbefaler vi, at du bærer tandbøjlen i døgnets vågne timer, på nær når du spiser og børster tænder.

Fordelen ved at benytte netop denne bøjletype er de gennemsigtige og diskrete skinner, som hverken generer dine læber, kinder eller din tunge. Samtidig er skinnerne meget lette at rengøre, så de altid fremstår flotte og gennemsigtige.

Fast bøjle

Den faste bøjle kaldes også togskinner. En fast bøjle består af små metallåse, som sættes fast på tænderne med en speciel type lim. De små metallåse forbindes med en tråd af forskellige tykkelse og hårdhed – altid skræddersyet til det enkelte tandsæt.

I starten kan bøjlen føles kantet og med en skarp overflade. Ligeledes kan man opleve, at tænderne er en smule ømme de første par dage. Ømheden vil dog aftage de efterfølgende dage, ligeledes vil følelsen af den skarpe overflade også aftage, efterhånden som slimhinden i munden bliver hårdere i det område, hvor der er kontakt med bøjlen.

En fast bøjle giver ofte et flot og præcist resultat. Der er dog flere faldgruber, som man skal gøre sig bekendt med, før man vælger, at den faste bøjle er det rette for en. Selvom den faste bøjle er bygget i solidt materiale, kan det ske, at tråden mellem de små metallåse går i stykker, hvilket i sidste ende kan betyde en forlænget behandlingstid. Ydermere skal man også vænne sig til at børste tænder længere tid ad gangen og på en mere grundig måde, fordi bøjlen kan besværliggøre den daglige tandbørstning.

Facader

Med en facadebehandling kan vi ændre formen på dine tænder, uden at det ser unaturligt ud. At få facader er fordelagtigt, når der skal stilles særlige krav til udseendet af tænderne. Det giver os også mulighed for at tilpasse porcelænsmaterialet til dine tænder. Med facader får du et flot, elegant og naturligt resultat, som matcher dine tænder.

Hos Tandlægerne i Glostrup har vi mange års erfaring med facadebehandling i både plast og porcelæn. Plastfacader er den mindre omfattende behandling af de to, hvorfor den også giver et mindre naturtro slutprodukt. Porcelænsfacader giver derimod et næsten identisk udseende, og kan derfor være med til at afhjælpe mellemrum mellem tænder, misfarvninger samt revner og mindre brud.

I fællesskab med vores dygtige personale finder vi den løsning, som tager bedst hånd om dine ønsker og behov.

Hvordan foregår et behandlingsforløb?

Et behandlingsforløb hos os består som regel af fem adskilte fase.

Som det første foretager vi en grund undersøgelse af dit tandsæt og -stilling, og finder i fællesskab ud af den bedste løsning for dig. Dernæst vil vi ofte lave en digital scanning af dit tandsæt, så vi får kortlagt dit tandsæt. Ønsker du at gå videre efter den digitale analyse af dit tandsæt, vil vi præsentere dig for en løsning, som sikkert og effektivt vil give dig et snorlige smil.

Den fjerde fase i vores behandlingsforløb af dit tandsæt er selve behandlingen. En permanent tandretning kan alt efter type og tandsæt variere mellem få uger og flere år. Den sidste fase i processen består af et tjek samt en afsluttende aftale om brug af natbøjle eller metaltråd.

Invisalign er en diskret form for tandregulering

Invisalign er en diskret løsning til tandretning

Hvad sker der efter en tandretning?

Når du har fået rettet dine tænder hos os, skal de ligesom alle andre tandsæt vedligeholdes grundigt mindst to gange dagligt. For at undgå at tænderne rykker sig tilbage til deres position før behandlingen, vil du få udleveret en skinne, som du skal have på om natten. Den hjælper med at fastholde tænderne i deres nye placering, så du kan nyde dit nye og snorlige smil mange år frem i fremtiden.

Ønsker du ikke at sove med en natbøjle på om natten, kan du som et alternativ få sat en tynd og diskret metaltråd fast på bagsiden af dine tænder. Metaltråden har samme funktion som natbøjlen, da den holder fast på tænderne, så de ikke rykker sig ud af position.

Hvad koster en tandregulering?

Priserne på en tandretning varierer meget mellem de forskellige behandlingstyper. Vi tager altid udgangspunkt i dig og dine behov, og sammen finder vi frem til et uforpligtende og gratis tilbud.

Er du medlem af  “danmark” kan du få tilskud til behandlingen. Hos Tandlægerne i Glostrup tilbyder vi også rentefri lån til behandlinger som eksempelvis tandretning.

FAQ – tandretning

Hvad koster tandretning?

Prisen for tandretning varierer afhængigt af den type tandretning, du ønsker, og hvor du bor. Traditionelle metalbøjler kan koste mellem 10.000-20.000 kroner, mens lingualbøjler (skjulte bag tænderne) og invisalign (tynde, gennemsigtige plastikbøjler) kan koste op til 40.000 kroner eller mere. Hos Tandlægerne I Glostrup finder du nogle af de bedste tandlægepriser i København.

Skal jeg have Invisalign eller traditionel bøjle?

Valget mellem Invisalign og en traditionel bøjle afhænger af dine personlige præferencer og tandproblemer. Invisalign er skjult og mere diskret, men kan være dyrere og ikke egnet til alle former for tandproblemer. Traditionelle bøjler er billigere og kan ofte behandle mere alvorlige tandproblemer, men er synlige og kan være ubehagelige at bære.

Hvilken type tandretning er bedst til børn?

For børn er den bedste type tandretning ofte en traditionel metalbøjle, da den er den mest effektive til at rette tænder og kæber. Børnebøjler er ofte mindre og mindre synlige end voksnebøjler, og mange børnebøjler har nu også farvede eller mønstrede elementer, der gør dem mere attraktive for børn. 

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.