Tandrensning

Tandrensninger er en vigtig del af den forebyggende tandpleje. Men hvad er en tandrensning? Og hvor ofte bør du få en? Det kan du blive klogere på her på siden, hvor vi går i dybden med tandrensning, priser samt andre detaljer ved behandlingen.

Hvad er en tandrensning?

En tandrensning er – som navnet antyder – en rensning af dine tænder, hvor vi fjerner plak, tandsten og misfarvninger. Det gør vi ved hjælp af ultralyd, curette og afpudsning med pimpsten.

Under behandlingen fjerner vi både bløde plakbelægninger og de hårde belægninger på tænderne – de såkaldte tandsten. Endelig afpudser vi tænderne for at fjerne eventuelle misfarvninger.

Tandrensningen hjælper med at holde dit tandkød og dine tænder sunde, ligesom behandlingen gør det nemmere for dig selv at vedligeholde din mundhygiejne, fordi overfladen på dine tænder efterlades glatte og rene.

Har du spørgsmål om behandlingen, eller trænger du til at få renset dine tænder? Hos Tandlægerne I Glostrup bliver du altid mødt af imødekommende tandlæger og tandplejere med din tryghed og tandsundhed i fokus. Kontakt os på 43 96 62 15 kontakt@tg150.dk for spørgsmål eller for at bestille tid.

Er en tandrensning nødvendig?

Der findes mange forskellige bakterier i spyttet, og bliver disse ikke fjernet fra tændernes overflader ved hjælp af tandbørstning og tandtråd, formerer de sig og danner små kolonier.

Disse små sammenhængende bakteriekolonier kaldes plak eller belægninger. Fjernes plakken ikke, mineraliseres den ved mødet med en slags kalk, calciumphosphat, som kommer fra fra spyttet. Hvor meget tandsten man danner er meget individuelt, men jo flere bakterier du selv får fjernet ved grundig daglig hjemmetandpleje, desto færre tandsten bliver der dannet.

Tandbørstning og korrekt brug af tandtråd er derfor vigtige våben i kampen mod plak og belægninger og følgesygdomme som caries, tandkødsbetændelse og parodontose. Læs mere om, hvordan du børster dine tænder korrekt her.

Desværre er det ikke altid tilstrækkeligt at være flittig med tandbørste og tandtråd. Desuden kan der opstå misfarvninger på tænderne på grund af kaffe, te, tobak, rødvin, lakrids osv. Nogle farvestoffer er trængt for langt ind i tanden til at kunne fjernes, men de overfladiske misfarvninger kan reduceres eller fjernes helt ved en tandrensning. Derfor anbefaler vi, at du besøger os med jævne mellemrum for en tandrensning.

Hvor ofte har man brug for en tandrensning?

Hvor ofte man har brug for en tandrensning, er meget individuelt. Vi udfører som regel tandrensninger i forlængelse af det regelmæssige tandeftersyn, som typisk vil foregå en eller to gange om året. Det vil dog være din personlige tandsundhed, der afgør intervallet mellem dine tandeftersyn. Siden 2015 har vi som tandlæger inddelt alle vores patienter i en henholdsvis grøn, gul og rød kategori, som vi bruger til at afgøre, hvor ofte vi bør undersøge dine tænder.

Du kan selvfølgelig altid få svar på dine spørgsmål hos os – og vi står altid til rådighed for den korrekte, individuelle rådgivning. Vil du blive klogere på forskellen på de tre kategorier, og hvad de betyder for dig, kan du læse mere om kategorierne rød, gul og grøn på Tandlægeforeningens side.

Tandrensning med ultralyd

Hos Tandlægerne I Glostrup laver vi tandrensninger ved hjælp af ultralyd suppleret med manuelle scalere og curetter.

Ultralyd
Ultralyd er en skånsom måde at fjerne tandsten og plak på. Ultralyden fungerer ved at vibrere og dermed “slå” hårde og bløde belægninger af tanden. Ultralyden sender vand ud gennem spidsen for at undgå overophedning af tænderne under behandlingen. Behandling med ultralyd er slået fast til at være den mest effektive og skånsomme metode til tandrensninger.

Scalere og curetter
Som supplement til ultralyden bruger vi scalere og curetter, som er håndinstrumenter, hvis formål også er at fjerne bløde og hårde belægninger. Kombinationen af disse 3 tandrensningsinstrumenter giver den mest effektive og grundige behandling.

Pimpsten
Når vi laver en afpudsning af tænderne – for eksempel i forbindelse med en tandrensning – er det med henblik på at fjerne plak og farvede belægninger. Hermed efterlades overfladerne helt rene og glatte.

Vi benytter en pimpstensblanding, som består af fluorholdigt tandpasta og pimpsten. Det føles lidt som små sandkorn, men det skader ikke tænderne. Resultatet er rene og eventuelt lidt lysere tænder.

Gør en tandrensning ondt?

Som udgangspunkt er en tandrensning en skånsom behandling. Hos Tandlægerne i Glostrup bestræber vi os desuden altid på at behandle smertefrit, ligesom vi har speciale i tandlægeskræk. Dermed er du altid sikret en tryg og hensynsfuld behandling, når du besøger os i klinikken i Glostrup.

Nogle patienter vil dog opleve en smule ømhed i tænder og tandkød efter behandlingen. Det er dog helt almindeligt, da en tandrensning er en dybdegående behandling. Derfor er det ikke unormalt, at du vil kunne opleve en smule ubehag i de behandlede områder efterfølgende. Ubehaget og generne er dog som regel meget milde, ligesom de hurtig forsvinder igen.

Kontakt Tandlægerne I Glostrup for spørgsmål eller tidsbestilling

Vil du bestille tid, eller har du spørgsmål til tandrensning, priser eller noget helt tredje?

Kontakt Tandlægerne I Glostrup på 43 96 62 15, kontakt@tg150.dk eller i kontaktformularen nedenunder ↓

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.