Tandrensning

I spyttet findes mange forskellige bakterier, og bliver disse ikke fjernet fra tændernes overflader ved hjælp af tandbørstning og tandtråd, formerer de sig og danner små kolonier.

Disse små sammenhængende bakterie-kolonier kaldes plak eller belægninger. Fjernes plakken ikke, mineraliseres den ved mødet med en slags kalk, calciumphosphat, fra spyttet. Hvor meget tandsten man danner er meget individuelt, men jo flere bakterier man selv får fjernet ved grundig daglig hjemmetandpleje, jo færre tandsten bliver der dannet.

Misfarvninger eller farvede belægninger kan komme af f.eks. kaffe, te, tobak, rødvin, lakrids osv. Nogle farvestoffer er trængt for langt ind i tanden til at kunne fjernes, men de overfladiske misfarvninger kan reduceres eller fjernes helt ved en tandrensning.

Ved en tandrensning fjernes plak, tandsten og misfarvninger. Dette kan gøres ved brug af ultralyd, curette og afpudsning med pimpsten.

Hvor ofte man har brug for en tandrensning er meget individuelt. Du kan altid få svar på dine spørgsmål hos os, og vi står altid til rådighed for den korrekte individuelle rådgivning.

Ultralyd

Hos Tandlægerne I Glostrup laver vi tandrensninger ved hjælp af ultralyd suppleret med manuelle scalere og curetter.

Ultralyd er en skånsom måde at fjerne tandsten og plak på. Ultralyden fungerer ved at vibrere og derved “slå” hårde og bløde belægninger af tanden. Ultralyden sender vand ud igennem spidsen for at undgå overophedning af tænderne under behandlingen. Ultralyden er igennem bred evidens, slået fast til at være den mest effektive og skånsomme metode til tandrensninger.

Scalere og curetter

Som supplement til ultralyden bruger vi scalere og curetter, som er håndinstrumenter, hvis formål også er at fjerne bløde og hårde belægninger. Kombinationen af disse 3 tandrensningsinstrumenter, giver den mest effektive og grundige behandling.

Pimpsten

Når vi laver en afpudsning af tænderne, f.eks. i forbindelse med en tandrensning, er det med henblik på at fjerne plak og farvede belægninger. Hermed efterlades overfladerne helt rene og glatte.

Vi benytter en pimpstensblanding som består af fluorholdigt tandpasta og pimpsten. Det føles lidt som små sandkorn, men det skader ikke tænderne.

Resultatet er rene, eventuelt lidt lysere tænder.

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.

Kontakt

 

Kontakt

43 96 62 15

Find vej

Book