Tandimplantater

Der kan være flere grunde til, at et behov for tandimplantater opstår. Et tandimplantat går nemlig ind og erstatter en eller flere tænder, alt efter hvad der er behov for. For mange kan tanken om en kunstig tand virke overvældende, men bare rolig. Et tandimplantat kan på ingen måde ses.

Har du spørgsmål du ikke får besvaret på denne side, eller vil du bestille en tid, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15, eller sende en mail til kontakt@tg150.dk, så vender vi tilbage så hurtigt vi kan. 

Hvad er tandimplantater?

Selve tandimplantatet er en skrueformet kunstig tandrod, som indopereres i kæbeknoglen. Den fungerer derfor helt nøjagtig, som din oprindelige tandrod, der af gode grunde ikke fungerer længere. Efterfølgende påsættes en tandkrone lavet specifikt til resten af dit tandsæt, så den falder naturligt ind.

Hvad er det lavet af?

Tandroden fremstilles af det lette og forholdsvist bløde metal: titanium. Da titanium er et grundstof, er det yderst vævs-venligt, og vil ikke ruste. Din krop vil derfor tage imod det, som en naturlig genstand. På den måde vil implantatet “smelte sammen” med kæbeknoglen, og sidde fuldkommen fast. Desuden vil der heller ikke være risiko for nogen allergiske reaktioner, da det er et naturligt materiale.

Herunder kan du se en lille illustration af, hvordan et implantat fungerer.

Hvornår har man brug for et tandimplantat?

Der kan være flere grunde til, at behovet for et eller flere tandimplantater opstår. De mest hyppige årsager er omstændigheder som, alderdom, ulykker eller sygdom. Fælles for alle er dog, at et nyt implantat, giver en langt højere livskvalitet for patienterne, end de havde inden behandlingen.

Det kan nemlig tage hårdt på psyken, hvis man enten mangler en tand, eller har en tand der skiller sig særligt ud. I nogle tilfælde er en tand så medtaget, at det er nødvendigt at rive den ud. Andre gange har en tand været udsat for et meget hårdt slag, som efterfølgende har resulteret i misfarvninger, der ikke kan rettes ordentligt op på.

Udover det kosmetiske, vil det også gavne tilstanden af resten af dit tandsæt. Hvis man mangler en tand, kan man nemlig risikere, at kæben trækker sig sammen, da der ikke er nogen tand, til at holde den på plads.

Hvordan erstatter man flere tænder?

Hvis flere eller alle tænder i en kæbe mangler, kan implantater fungere som basis for en tandbro eller en helbro. Tandkronerne vil blive fastgjort til hinanden, hvilket gør det muligt at fastgøre op til flere tandkroner til samme implantat.

Har du spørgsmål eller vil du bestille en tid til konsultation, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15 eller sende en mail til kontakt@tg150.dk. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

Kan tandimplantater ses?

Det kort svar er NEJ. Implantater kan ikke ses. Med den teknik vi bruger i klinikken, er det muligt at efterligne din originale tand så meget, at der ingen forskel vil være. Du skal derfor ikke være bekymret for, om andre vil kunne se det. Derudover kommer du heller ikke til at kunne mærke det. Det vil føles som en rigtig tand, og du vil i din hverdag derfor ikke blive påvirket af det.

Fordele ved tandimplantater

  • Fungerer som en naturlig tand
  • Føles som en naturlig tand
  • Ligner din oprindelige tand til forveksling
  • Kroppen tager godt imod det
  • Stærk kvalitet der holder i mange år

Hvordan foregår behandlingen?

Før vi går i gang med behandlingen, laver vi en grundig forundersøgelse. Her vil vi tage røntgenbilleder, og nøje undersøge tilstanden af dit tandsæt og kæbeknogle. Derefter vurderer vi, hvad der vil være den bedste behandling for netop dig.

Behandlingen vil ikke gøre ondt. Den kommer til at foregå under lokalbedøvelse, så vi sørger for, at du er 100 % smertefri.

Har du fobi for tandlægen kan du læse gode råd mod tandlægeskræk her. 

Hvilket implantatsystem bruger vi i klinikken?

Hos Tandlægerne I Glostrup arbejder vi ud fra den filosofi, at vi udelukkende anvender behandlingsmetoder, materialer og stoffer, med en veldokumenteret og velafprøvet baggrund. De behandlinger vi anvender, er underbygget af mange års undersøgelser og studier, på landets tandlægeskoler, hospitaler eller på andre velrenomerede udenlandske undervisnings- eller behandlingsinstitutioner.

Vi ønsker ikke, at vores patienter skal være forsøgskaniner for nye behandlingsmetoder og materialer uden flere års velunderbygget effekt.

Derfor anvender vi implantatsystemet Astra Tech, der er et svensk udviklet produkt, med mange års veldokumenteret effekt. Så veldokumenteret, at det er det samme foretrukne mærke, der anvendes på kæbekirurgisk afdeling på Rigshospitalet.  

Fordi vi indopererer implantater i den menneskelige krop, anvender vi den højest mulige standard, med hensyn til opdækning og steril procedure under operation. Samtidig stiller vi store krav til produkternes kvalitet, biokompatibilitet og vævsvenlighed.

Dette er med til at sikre den høje kvalitet af vores behandlinger.

Priser på tandimplantater

Prisen på tandimplantat varierer fra patient til patient, alt efter udgangspunktet. I nogle tilfælde er kæbeknoglen så medtaget, at det er nødvendigt at genopbygge den. I andre tilfælde er det utrolig simpelt og kræver ikke yderligere indgreb. Det er dog alt sammen noget vi vurderer ved din første konsultation.

Du kan dog klikke her, og se vores priser samt hvilke tilskud og rabat du kan få.

Bestil en tid

Har du spørgsmål til tandimplantater, eller vil du bestille en tid, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15, eller sende en mail til kontakt@tg150.dk. Så finder vi i fællesskab tid til en konsultation.

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.

Kontakt

 

Kontakt

43 96 62 15

Find vej

Book