Tandimplantater

Der kan være flere grunde til, at et behov for tandimplantater opstår. Et tandimplantat går nemlig ind og erstatter en eller flere tænder, alt efter hvad der er behov for. For mange kan tanken om en kunstig tand virke overvældende, men bare rolig. Et tandimplantat kan på ingen måde ses.

Har du spørgsmål du ikke får besvaret på denne side, eller vil du bestille en tid, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15, eller sende en mail til kontakt@tg150.dk, så vender vi tilbage så hurtigt vi kan. 


Hvad er tandimplantater?

Selve tandimplantatet er en skrueformet kunstig tandrod, som indopereres i kæbeknoglen. Den fungerer derfor helt nøjagtig, som din oprindelige tandrod, der af gode grunde ikke fungerer længere. Efterfølgende påsættes en tandkrone lavet specifikt til resten af dit tandsæt, så den falder naturligt ind.

Hvad er det lavet af?

Tandroden fremstilles af det lette og forholdsvist bløde metal: titanium. Da titanium er et grundstof, er det yderst vævs-venligt, og vil ikke ruste. Din krop vil derfor tage imod det, som en naturlig genstand. På den måde vil implantatet “smelte sammen” med kæbeknoglen, og sidde fuldkommen fast. Desuden vil der heller ikke være risiko for nogen allergiske reaktioner, da det er et naturligt materiale.

Herunder kan du se en lille illustration af, hvordan et implantat fungerer.

Hvornår har man brug for et tandimplantat?

Der kan være flere grunde til, at behovet for et eller flere tandimplantater opstår. De mest hyppige årsager er omstændigheder som, alderdom, ulykker eller sygdom. Fælles for alle er dog, at et nyt implantat, giver en langt højere livskvalitet for patienterne, end de havde inden behandlingen.

Det kan nemlig tage hårdt på psyken, hvis man enten mangler en tand, eller har en tand der skiller sig særligt ud. I nogle tilfælde er en tand så medtaget, at det er nødvendigt at rive den ud. Andre gange har en tand været udsat for et meget hårdt slag, som efterfølgende har resulteret i misfarvninger, der ikke kan rettes ordentligt op på.

Udover det kosmetiske, vil det også gavne tilstanden af resten af dit tandsæt. Hvis man mangler en tand, kan man nemlig risikere, at kæben trækker sig sammen, da der ikke er nogen tand, til at holde den på plads.

Hvordan erstatter man flere tænder?

Hvis flere eller alle tænder i en kæbe mangler, kan implantater fungere som basis for en tandbro eller en helbro. Tandkronerne vil blive fastgjort til hinanden, hvilket gør det muligt at fastgøre op til flere tandkroner til samme implantat.

Har du spørgsmål eller vil du bestille en tid til konsultation, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15 eller sende en mail til kontakt@tg150.dk. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

tandimplantater i glostrup

Tandlæge Zohair Azzouzi har mange års erfaring med tandimplantater. Zohair er uddannet på Københavns Universitet og arbejder fast hos Tandlægerne I Glostrup.

Kan tandimplantater ses?

Det kort svar er NEJ. Implantater kan ikke ses. Med den teknik vi bruger i klinikken, er det muligt at efterligne din originale tand så meget, at der ingen forskel vil være. Du skal derfor ikke være bekymret for, om andre vil kunne se det. Derudover kommer du heller ikke til at kunne mærke det. Det vil føles som en rigtig tand, og du vil i din hverdag derfor ikke blive påvirket af det.

Fordele ved tandimplantater

  • Fungerer som en naturlig tand
  • Føles som en naturlig tand
  • Ligner din oprindelige tand til forveksling
  • Kroppen tager godt imod det
  • Stærk kvalitet der holder i mange år

Hvordan foregår behandlingen?

Før vi går i gang med behandlingen, laver vi en grundig forundersøgelse. Her vil vi tage røntgenbilleder, og nøje undersøge tilstanden af dit tandsæt og kæbeknogle. Derefter vurderer vi, hvad der vil være den bedste behandling for netop dig.

Behandlingen vil ikke gøre ondt. Den kommer til at foregå under lokalbedøvelse, så vi sørger for, at du er 100 % smertefri.

Har du fobi for tandlægen kan du læse gode råd mod tandlægeskræk her. 

Her ser du processen for en implantatbehandling:

1. Forundersøgelse

Her snakker vi dine behov, ønsker og muligheder igennem for din implantatbehandling. Det er her vigtigt, at dine forventninger bliver afstemt med de muligheder, der er for tandimplantater.

Det kan eksempelvis være, at du udelukkende ønsker en kosmetisk optimal løsning eller, at der også er behov for en forbedret tyggefunktion.

Ved forundersøgelsen bliver det også afklaret, om der er allergier (mod eksempelvis lokalbedøvelse eller penicillin), medicinindtag eller sygdomme som diabetes, der kan have indflydelse på en implantatoperation.

Af og til er det ikke muligt at indsætte implantater i pga. anden sygdom (visse sygdomme og medicin kan give nedsat helingsevne, eller nedsat evne til at stoppe blødning), eller eksempelvis meget dårlige pladsforhold i tandrækken eller kæbeknoglen.

Patienter med eksempelvis ubehandlet parodontose eller andre ubehandlede betændelsestilstande i kæberne skal behandles for disse tilstande inden en implantatoperation kan udføres.

Ved forundersøgelsen giver vi også et prisoverslag på behandlingen.

2. Fuld implantatundersøgelse:

Ønsker du at igangsætte implantatbehandlingen og er du ellers klar til at få indsat implantater, skal der herefter foretages en fuld implantatundersøgelse.

Her afklarer vi, hvordan knoglekvaliteten og knoglemængden er i præcis det område, hvor implantaterne skal indsættes. Ved eksempelvis nedsat knoglemængde (for lidt knogle i højde eller bredde) kan det være nødvendigt at bygge ekstra knogle op i kæben inden vi kan indsætte tandimplantatet.

En 3-D scanning af kæben er ofte nødvendig for at give et præcist billede af kæbernes tilstand.

I mange tilfælde er det nødvendigt at fjerne en eller flere dårlige tænder i det område, hvor tandimplantaterne skal indsættes. Her kan det være nødvendigt med nogle midlertidige tænder i helingsperioden, indtil implantatet kan indsættes.

Ved den fulde implantatundersøgelse lægger vi den præcise plan for selve indgrebet. Her informerer vi dig grundigt om, hvordan operationen kommer til at forløbe, og hvordan du skal forholde dig før og efter indgrebet.

I mange tilfælde skal du opstarte en antibiotikakur aftenen inden operationen, og det får du udskrevet en recept på fra os.

3. Operationen:

På selve operationsdagen har vi gjort klinikrummet klar til operationen.

Du vil blive lokalbedøvet og forberedt til operationen. Herefter gør vores erfarne team sig klar og vi går i gang med operationen.
Selve indgrebet tager mellem 45 min. og 2½ time afhængig af indgrebets kompleksitet.

Vi afslutter med et kontrolrøntgenbillede af implantatet.
Efterfølgende vil vi instruere dig grundigt i, hvordan du skal forholde dig i de følgende dage.

Typisk skal du afholde dig fra sport, kun indtage kold og blød kost i de følgende to dage samt desinficere det opererede område med mundskyllevæsken klorhexidin 0,1% 2 gange daglig i en uge.

De fleste af vores patienter er efterfølgende meget overraskede over, hvor lidt medtagede de er efter operationen, og mange anvender kun milde typer smertestillende medicin i 1-2 dage efter indgrebet.

Vi vil ringe til dag dagen efter operationen for at høre, om alt er, som det skal være.

Suturerne (stingene) bliver fjernet ca. syv dage efter operationen.
Det tager ofte 3 måneder, før implantaterne er fuldt indhelede og klar til brug. I denne periode er implantatet dækket til og beskyttet af en tandkødsformer (healingabutment).

Denne virker ved at beskytte selve implantatet og forme tandkødet, så det er klar til at modtage selve tandkronen.

4. Aftryk til implantatkroner:

Tre måneder efter operationen er implantaterne klar til at modtage de tandkroner, der fæstnes ovenpå implantaterne.

Før de kan fremstilles, skal der tages aftryk samt farveprøve af området i tandrækken, hvor implantatet sidder.

Herefter vil specialuddannede tandtekniker, på basis af aftrykket, fremstille en tandkrone, samt det mellemstykke (det endelige abutment), der forbinder tandkronen med selve implantatet.
Disse dele passer helt præcist i farve og form til dette område i tandrækken.

Denne proces tager 1-2 uger for vores tandtekniker.

Af og til er der behov for at vores patienter møder op hos vores tandtekniker til en individuel indfarvning og tilpasning af implantatkronen, eksempelvis når det drejer sig om fortandskroner med ekstra store krav til æstetikken.

5. Cementering af implantatkronen:

Når tandkronen er klar fra vores tandtekniker kommer patienten ind og får sat implantatkronen fast.

Alle vores patienter bliver efterfølgende instrueret i, hvordan man renholder og vedligeholder implantatet og tandkronen. Herefter efter er behandlingen afsluttet.

Hvilket implantatsystem bruger vi i klinikken?

Hos Tandlægerne I Glostrup arbejder vi ud fra den filosofi, at vi udelukkende anvender behandlingsmetoder, materialer og stoffer, med en veldokumenteret og velafprøvet baggrund. De behandlinger vi anvender, er underbygget af mange års undersøgelser og studier, på landets tandlægeskoler, hospitaler eller på andre velrenomerede udenlandske undervisnings- eller behandlingsinstitutioner.

Vi ønsker ikke, at vores patienter skal være forsøgskaniner for nye behandlingsmetoder og materialer uden flere års velunderbygget effekt.

Derfor anvender vi implantatsystemet Astra Tech, der er et svensk udviklet produkt, med mange års veldokumenteret effekt. Så veldokumenteret, at det er det samme foretrukne mærke, der anvendes på kæbekirurgisk afdeling på Rigshospitalet.  

Fordi vi indopererer implantater i den menneskelige krop, anvender vi den højest mulige standard, med hensyn til opdækning og steril procedure under operation. Samtidig stiller vi store krav til produkternes kvalitet, biokompatibilitet og vævsvenlighed.

Dette er med til at sikre den høje kvalitet af vores behandlinger.

Priser på tandimplantater

Prisen på tandimplantat varierer fra patient til patient, alt efter udgangspunktet. I nogle tilfælde er kæbeknoglen så medtaget, at det er nødvendigt at genopbygge den. I andre tilfælde er det utrolig simpelt og kræver ikke yderligere indgreb. Det er dog alt sammen noget vi vurderer ved din første konsultation.

Du kan også læse mere om hvad et tandimplantat koster her eller se vores priser samt hvilke tilskud og rabat du kan få.

Bestil en tid

Har du spørgsmål til tandimplantater, eller vil du bestille en tid, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15, eller sende en mail til kontakt@tg150.dk. Så finder vi i fællesskab tid til en konsultation.

FAQ – tandimplantater

Hvor lang tid holdet et tandimplantat?

Tandimplantater er en holdbar og langvarig løsning til erstatning af manglende tænder. De kan holde i mange år, ofte over 20 år, og i nogle tilfælde endda livet ud. Implantaternes levetid afhænger af flere faktorer, såsom individuel mundhygiejne, regelmæssige tandlægebesøg og generel sundhed. Korrekt pleje og vedligeholdelse af tandimplantater er afgørende for at sikre deres holdbarhed og succes.

Hvordan rengøre man et tandimplantat?

Rengøring af et tandimplantat er vigtigt for at sikre dets holdbarhed og succes. Følg disse retningslinjer: Børst tænderne mindst to gange om dagen med en blød tandbørste, fokusér på området omkring implantatet. Brug tandtråd eller en interdental børste dagligt for at rense mellemrummet mellem implantatet og nabotænderne. Besøg tandlægen regelmæssigt for professionel rengøring og kontrol af implantatets tilstand.

Kan man få tilskud på tandimplantater?

Du kan få tilskud på tandimplantater, hvis du er medlem af Danmark, og er i gruppe 1, 2 eller 5. Hvor stort et tilskud du får, afhænger af hvilke gruppe du tilhører og hvor lang tid, du har været medlem af Danmark.

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.