PROFESSIONEL TANDBLEGNING I GLOSTRUP

Er du ked af farven på dine tænder? Hos Tandlægerne i Glostrup tilbyder vi dig professionel og skånsom tandblegning.

Er du interesseret i at høre mere om dine muligheder for tandblegning, så er du mere end velkommen til at give os et kald på telefon 43 96 62 15 eller bestille en tid til konsultation på mail kontakt@tg150.dk. Du kan også benytte vores kontaktformular – så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan.

Få smilet tilbage med en tandblegning

Smilet er som bekendt den korteste afstand mellem to mennesker. Men følelsen af at have gullige eller misfarvede tænder kan give dig mindre lyst til at smile med tænderne – og det kan sætte sig på selvtilliden.

Misfarvede tænder er dog helt almindeligt. Du kan læse mere om årsagerne her. Men selvom det er naturligt, kan du sagtens få smilet tilbage – uden større besvær og indgreb i pengepungen.

En professionel tandblegning er nemlig en forholdsvist simpel, hurtig og ikke mindst effektiv måde at få hvide tænder igen. Det er en kosmetisk behandling, som fjerner de misfarvninger, der er blevet påført gennem fødevarer og livsstil.

Hos Tandlægerne i Glostrup har vi gennem årene hjulpet smilet tilbage hos rigtig mange – derfor ved vi også, hvor stor en forskel det kan gøre for den enkelte.

4 fordele ved en tandblegning hos tandlægen:

  1. Det er hurtigt

  2. Det er forholdsvist nemt

  3. Det er forholdsvist billigt

  4. Det er skånsomt for dine tænder

Hvad koster en tandblegning?

Prisen for en hjemmeblegning varierer fra tandsæt til tandsæt, da alle tænder ikke er ens. Hos Tandlægerne i Glostrup stræber vi dog altid efter at have konkurrencedygtige priser, så alle har mulighed for at få et lysere smil – uden at det vælter budgettet.

Vi er nemlig af den overbevisning, at alle har ret til at føle sig selvsikre og godt tilpasse, når de smiler.

Hvordan virker tandblegning?

En tandblegning har til formål at lysne tænder, der med årene har fået et gulligt skær. Blegningen foregår ved hjælp af en skinne og en speciel gel, vi instruerer dig i at bruge.

Tandblegemidlet, vi bruger i klinikken, hedder hydrogenperoxid, og indeholder brintoverilte. Når midlet bliver påført, sker der en kemisk reaktion, som gør, at de store molekyler, der er misfarvede, bliver brudt ned til små molekyler, der er lysere.

På den måde bliver dine tænder hvidere uden nogen form for indgreb. Føler du dig utryg ved at skulle side i en tandlægestol? Der er ingen grund til bekymring, da vores tandlæger tager særligt hensyn til personer med tandlægeskræk

Hvorfor få tandblegning udført hos en tandlæge?

Når det kommer til tænderne, er det vigtigt, at vi passer så godt på dem som muligt. Så hvis du ønsker at få foretaget en tandblegning, er det altid en god idé at konsultere det med en tandlæge.

Først og fremmest fordi det er vigtigt at undersøge, om dine tænder er sunde og raske inden en eventuel blegning.

Ved behandling hos os sikrer vi desuden, at forløbet er skræddersyet til dit ønske om et lysere smil og samtidig ikke laver nogen skade på tænderne. Derudover overholder vores tandblegning Sundhedsstyrelsens krav for tandpleje, hvilket er din sikring for et sundt resultat.

Vi har alle kun ét sæt tænder, og derfor er det vigtigt, at vi giver dem de bedste forudsætninger. Vi tilbyder også behandling i forbindelse med bl.a. tandpine, knækkede tænder samt kosmetiske tandbehandlinger

Er der bivirkninger ved tandblegning?

Det skader som udgangspunkt ikke tænderne at blege dem. Dog slider en tandblegning en lille smule på tændernes emalje – derfor anbefaler vi heller ikke, at du får bleget dine tænder for tit.

Derudover kan der være bivirkninger ved behandlingen. En af de mest almindelige bivirkninger er følsomhed overfor varme og kolde føde- og drikkevarer. Det er dog kun midlertidigt, og det vil derfor kun vare et par dage efter behandlingen. I nogle tilfælde får patienter irriteret tandkød, men ligesom med overfølsomheden er denne bivirkning også midlertidig.

Glad kvinde viser sine hvide tænder efter en tandblegning.

Hvor længe holder en blegning af tænderne?

Holdbarheden af blegningen varierer alt efter dine vaner og livsstil – misfarvende drikke- og fødevarer og rygning sætter for eksempel sine spor. Chancen for et længerevarende resultat er altså større, hvis du mindsker dit indtag af drikke- og fødevarer, der laver misfarvninger. 

For at sikre et optimalt resultat er det vigtigt, at du husker følgende ved brug af blegeskinne:

  • Plastfyldninger bleges anderledes end tænder gør. Så hvis du har fyldninger, kan du med fordel overveje at udskifte dem for at opnå et ensartet udseende.
  • Undgå at indtage misfarvende føde- og drikkevarer 48 timer efter behandlingen. Behandlingen gør nemlig, at tænderne det første stykke tid er en del mere modtagelige overfor farve end normalt.
  • Patienter med tandsygdomme som parodontose og caries vil ikke være egnede til behandlingen.

Hvordan foregår en tandblegning?

1. Indledende konsultation
Til den første konsultation vil vi undersøge dine tænder grundigt og vurdere, hvorvidt en hjemmeblegning er den rette behandling for dig. Ikke alle tænder bleges ens, og det er derfor vigtigt at forventningsafstemme.

2. Fremstilling af speciallavet blegeskinne
Når vi har sikret, at dine tænder egner sig til en blegning, tager vi et aftryk af dine tænder. På den måde kan vi få fremstillet en speciallavet skinne, som du skal du bruge derhjemme med det tandblegemiddel vi giver dig anvisninger i at bruge.

Bideskinnen er udformet i gennemsigtigt akryl og lukker til om tænderne, så du ikke får blegemiddel på dit tandkød.

3. Hjemmebehandling
Derhjemme skal du anvende skinnen med tandblegemidlet placeret i. Hvordan og hvor lang tid er alt sammen noget, vi instruerer dig i ved den første konsultation.

Proceduren skal gentages et par gange, da koncentrationen af brintoverilten ikke er særlig høj. Det sikrer, at toningen af dine tænder sker gradvist – og at du på den måde får det resultat, du drømmer om. Du vil dog højst sandsynligt allerede kunne se en ændring efter 2-4 dage.

Hvorfor får man misfarvede tænder?

Misfarvede tænder kan skyldes både årsager i selve tanden og ydre påvirkninger. Derfor taler man om interne og eksterne misfarvninger.

Interne misfarvninger
Interne misfarvninger er den form for misfarvning, som er opstået grundet en defekt i tandens indre. Det kan enten være en død nerve, arvelige sygdomme eller tandefekter. Hvis du har interne misfarvninger i dine tænder, vil et almindeligt forløb med tandblegning ikke være det optimale.

Hvis du bestiller tid til en konsultation, vil vi vurdere dine tænder og derfra give dig et tilbud på en behandling.

Eksterne misfarvninger
Eksterne misfarvninger er den form for misfarvning, vi oftest selv har påført os. Kaffe, rødvin og andre farverige fødevarer er alt sammen noget, der gennem tidens løb sætter sig i vores emalje og forårsager den gullige farve.

Uanset hvorfor eller i hvor høj grad du har eksterne misfarvninger, vil vi skræddersy din tandblegning, så du ender med et resultat, der giver dig lyst til at smile.

Kaffe er en af de helt store syndere, når det kommer til årsager til misfarvede tænder

Vil du bestille en tid til tandblegning? 

Du er meget velkommen til at kontakte os på telefon 43 96 62 15, sende en mail til kontakt@tg150.dk eller udfylde vores kontaktformular for at booke en konsultation. Så finder vi i fællesskab ud af, hvordan dine tænder kan blive hvide igen.

Læs mere om Miljøstyrelsens tips til tandblegning

FAQ – tandblegning

Er det skadeligt at få bleget tænder?

Tandblegning generelt er ikke skadeligt, når det udføres af en tandlæge eller under deres supervision. Moderne tandblegningsmetoder er sikre og effektive, men det er vigtigt at følge instruktionerne og undgå overblegning. Overblegning kan føre til ømhed og sår i tandkødet og tænderne, og kan også ødelægge emaljen.

Hvor lang tid holder en tandblegning?

Levetiden for en tandblegning afhænger af en række faktorer, herunder den type tandblegning, din kost, dit rygevaner og din mundhygiejne. Tandblegning med professionelle tandblegningsmetoder kan typisk holde op til 2 år, men resultaterne kan variere. Regelmæssige tandblegningsbehandlinger, god mundhygiejne og en sund livsstil kan hjælpe med at forlænge levetiden for tandblegningen.

Hvad koster en tandblegning hos tandlægen?

Her hos Tandlægerne Enghave plads 6, har vi gode priser på tandblegning. En klinisk tandblegning i klinikken koster ca. 4200 kr. 

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.