Sådan børster du dit barns tænder bedst

Tandbørstning på børn

Tandbørstning på børn skal starte så snart, den første tand er brudt frem. På babyer skal du bruge en blød tandbørste, og kun bruge tandpasta der svarer til din babys lillefingernegl.

Det kan være besværligt at børste tænder på babyer. Det kan derfor være en fordel at gøre det mens dit barn ligger på puslebordet. I takt med at dit barn bliver ældre, kan du rykke tandbørstningen til gulvet og senere hen, kan du sidde eller stå bag dit barn. Det er både lettere for dig og mere behageligt for barnet.

For at komme systematisk rundt i hele munden, kan det være en fordel at børste tænderne med små cirkelbevægelser i samme rækkefølge. På den måde er du sikret at nå alle tænder i munden.

Som forælder skal du helst stå for tandbørstningen, indtil dit barn er 10 år. Inden 10-års alderen mestrer de nemlig ikke, de motoriske evner, det kræver at børste tænder grundigt og korrekt.

Sådan børster du dit barns tænder

Tandbørstningen af børns tænder skal ske fra frembruddet af den aller første tand. 

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.