Tandfyldninger

De fleste får behov for en eller flere tandfyldninger på et tidspunkt i livet. En fyldning går nemlig ind og erstatter den tandsubstans, der er forsvundet grundet et cariesangreb. Hos Tandlægerne Glostrup garanterer vi 100 % fri smertebehandling, hvis du skal have udført en tandfyldning.

Vil du bestille en tid eller høre mere om behandlingen, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15 eller sende en mail til kontakt@tg150.dk. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

Hvad er en tandfyldning?

En tandfyldning har til formål at erstatte manglende tandsubstans. Når tænder bliver angrebet af caries betyder det, at emaljen stille og roligt bliver opløst. Til sidst vil opløsningen nå dentinen og så er der er det, man i almen tale vil kalde; huller i tænderne. Når hullet er opstået, vil fyldningen fungere som den tabte tandsubstans.

Hvornår har man brug for tandfyldninger?

En tandfyldning bliver nødvendigt, når bakterier og syre har opløst så meget af tanden, at det er nået ind til dentinen. Desværre er det ikke sådan, at størrelsen på hullet hænger sammen med graden af smerten.

Det er derfor vigtigt altid at overholde de aftalte tandlægetider, da vi som oftest opdager selv de mindste huller. På den måde er du sikret, at hullet ikke bliver større, og du pludselig får store smerter og tandpine.

Hvordan udføres tandfyldninger?

Når der er hul i tanden, kan man sammenligne det med et isbjerg. Det er som oftest kun toppen der kan spottes med det blotte øje. I virkeligheden er hullet større, hvis man bevæger sig dybere ned i tanden. 

 1. Vi fjerner det ødelagte tandvæv


  Før vi kan foretage tandfyldningen er det nødvendigt at fjerne det ødelagte tandvæv, der er fyldt med bakterier og skygger for selve hullet. Det gøres ved at foretage det, som rigtig mange forbinder med at få lavet et hul i tanden – nemlig at bore. Et hul går oftest ind til tandbenet, hvor nerverne sidder. Derfor vil nerverne også blive berørt, når vi borer.


  Du behøver dog ikke være nervøs for smerter, når du er i vores hænder. Hos Tandlægerne Glostrup kan vi garantere dig 100 % smertefri behandling.

  Hvis du lider af tandlægeskræk skal du heller ikke være bange for at dele dine bekymringer med os. Vi er alle uddannet til at håndtere din frygt.

 2. Det døde tandvæv skal erstattes

  Når vi har fjernet det ødelagte tandvæv, er hullet blottet og rengjort. Det er derfor nødvendigt at tildække hullet så vi undgår, at der kommer bakterier og madrester ned i. Det gøres ved at udfylde hullet med plastmateriale. Plast er et blødt materiale, som formes efter hullet og efterfølgende stivner. På den måde vil det fungere, som en del af din tand.


  Har du smerter i en eller flere tænder, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15, så finder vi en tid til konsultation.

  Og HUSK… Som oftest står det slet ikke så slemt til med tænderne, som du måske forestiller dig. De fleste problemer kan løses med et enkelt besøg hos os.

Plastfyldning

I dag kan langt de fleste tilfælde af huller i tænderne laves med brug af plast. Plastmaterialerne er nu så gode, at de imiterer det naturlige tandvæv i særdeles høj grad. Samtidig er de stærke og kan limes sikkert fast til tandemaljen. Af den grund anbefales plast til de fleste kosmetiske behandlinger såsom: Opbygning af knækkede tænder, lukning af mellemrum og opbygning af ensartede tandkroner. Læs mere om kosmetisk tandbehandling her.

I svære tilfælde, hvor plasten ikke er slidstærk nok, anbefaler vi anvendelsen af tandkroner.

Skal jeg have foretaget en udskiftning af sølvplomber?

I mange år var den mest anvendte form for tandfyldning: sølvamalgam. I dag bruger man dog ikke sølvamalgam længere, da det har vist sig, at materialet med tiden udvider sig for hver gang, det kommer i kontakt med varme eller kolde spise. Det betyder, at tanden på et tidspunkt ikke kan holde til trykket og knækker ved selv den mindste belastning.

Hos Tandlægerne i Glostrup anbefaler vi derfor de fleste af vores patienter at få skiftet deres gamle sølvplomber ud med plastfyldninger, som er langt bedre for tænderne. Derudover bliver resultatet pænere at se på, og du undgår tungmetaller i kroppen.

3 gode grunde til at overveje en udskiftning af gamle sølvplomber:  

 • Du sikrer dine tænders fremtid
 • Du får et kosmetisk pænere resultat
 • Hvis du er gravid skal du ikke bekymre dig om tungmetaller

Hvad koster en tandfyldning?

Prisen på en tandfyldning afhænger af hvilken tand der er tale om og størrelsen på hullet. Fordi størrelsen på hullet ikke altid kan ses med det blotte øje, vil det være svært at give en pris, inden vi har undersøgt dine tænder.

Vil du gerne vide, hvad vores andre behandlinger koster, kan du se mere på → Priser

Og husk.. Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, kan du få tilskud alt efter hvilken gruppe du tilhører.

Ring og bestil en tid

Mistænker du et hul i en af dine tænder, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15, eller sende en mail til kontakt@tg150.dk. Så vender vi tilbage så hurtigt som muligt. 

 • Lotte

  Tandplejer
 • Tina

  Tandklinikassistent
 • Niels

  Tandlæge
 • Lisbeth

  Tandplejer
 • Zohair Azzouzi

  Tandlæge

Holdet bag klinikken

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.