Fyldninger

En fyldning er fremstillet af et blødt materiale, der kan formes og lægges direkte i hullet, hvorefter det stivner og erstatter det mistede tandvæv.

Fyldninger består hovedsageligt af plast eller sølv-amalgam.

Ifølge lovgivningen er det ulovligt at anvende sølvamalgam i de tilfælde, hvor plastfyldninger kan anvendes i stedet for. I svære tilfælde, hvor plasten ikke er slidstærk nok, anbefaler vi anvendelsen af porcelænskroner eller porcelænsindlæg/guldindlæg.

Plast


Plastmaterialerne er nu så gode at de imiterer det naturlige tandvæv i særdeles høj grad. Samtidig med at de er stærke og kan limes sikkert fast og til tandemaljen. Derfor anbefales plast til de fleste kosmetiske behandlinger så som et godt alternativ til sølv amalgamfyldninger, opbygning af knækkede tænder, lukning af mellemrum og opbygning af ensartede tandkroner. Læs mere om kosmetisk tandbehandling her

Plasten limes til tandemaljen efter grundig forbehandling og den opbygges herefter med en speciel lagteknik som efterligner tandens originale opbygning og naturtro udseende. Til slut lyshærdes plasten og tanden er derefter klar til brug.

 

Sølv-amalgam

Sølvamalgam indeholder kviksølv i mængder, der ikke er skadeligt for helbredet, men er du gravid bør plast absolut overvejes, som et alternativ, da det er helt uden tungmetaller og bedre for miljøet.

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.

Kontakt

 

Kontakt

43 96 62 15

Find vej

Book