Flækket tand

Rigtig mange kommer til at opleve en flækket tand på et tidspunkt i deres liv. Det er nemlig ikke unormalt, at en tand kan flække, hvis den enten er svækket eller bliver udsat for noget, den ikke er stærk nok til at modstå. Du behøver derfor ikke gå i panik, hvis du sidder med en flækket tand lige nu.

Giv os et kald på tlf. 43 96 62 15 eller send en mail til kontakt@tg150.dk, så finder vi i fællesskab en tid i kalenderen, så vi kan undersøge din tand nærmere.

Hvorfor flækker tænder?

Som udgangspunkt er vores tænder utrolig stærke. De kan holde til rigtig meget men bliver, som så meget andet, svagere og svagere med årene. Der er også stor forskel på, hvad vores tænder udsættes for og derfor også forskellige årsager til, at de kan flække.

Årsager til en tand kan flække:

 • Du har bidt i noget hårdt din tand ikke har kunnet klare
 • Din tand er rodbehandlet og derfor mere skrøbelig
 • Du har huller i tænderne
 • Du har gamle sølvplomber, der har udvidet sig og nu har forårsaget en flækket tand.

Hvordan behandler man en flækket tand?

En tand kan flække på flere forskellige måder. Der findes derfor heller ikke én behandlingsform til alle tilfælde af flækkede tænder. Alt efter hvilken tand der er flækket og hvor slemt det er, vil behandlingen også være derefter.

Når en tand flækker, er det som oftest en kindtand der er tale om.

 • Flækket et stykke af kindtanden
  På vores kindtænder sidder der små skarpe kanter, kaldet tyggeknuder. Hvis du oplever, at et lille stykke flækker af, behøver det ikke være alvorligt. Som oftest er en fraktion som denne, placeret så langt væk fra nerven, at du ikke vil kunne mærke andet til det, end en skarp kant mod indersiden af din kind. Det er dog vigtigt at opsøge tandlæge uanset, da det kan udvikle sig til noget værre. Behandlingen vil i dette tilfælde højst sandsynligt være i form af fyldninger.

 • Flækket tand så nerven er blottet
  Har du en flækket tand, du oplever som værende ekstrem smertefuld, har du højst sandsynligt flækket den således, at nerven er blottet. I sådan et tilfælde er det vigtigt, at du ringer til en tandlæge med det samme. Som udgangspunkt vil vi højst sandsynligt være nødsaget til at foretage en rodbehandling, og efterfølgende sætte en krone på.

 • En flækket tand, men ikke noget at se
  Har du smerter i din tand, men kan ikke umiddelbart se, at den skulle fejle noget, kan den stadig godt være flækket. Grunden til at du ikke kan se der skulle være noget galt er, at tanden ikke er skilt ad. Som oftest vil du have stærke smerter, når du bider i noget hårdt. Revnen går nemlig højst sandsynligt fra tyggefladen af tanden og ned til roden. I visse tilfælde er det tilstrækkeligt at behandle en flækket tand med en plastfyldning. Oftest anbefaler vi dog at få sat en krone på efterfølgende, for at sikre tanden fremtidige tilstand.

 • Du har ikke ondt, men fornemmer en revne, når du kigger i spejlet
  De fleste af os kan fornemme små revner i vores tænder, hvis vi kigger i spejlet. Dette er dog helt normalt, og ikke noget der skal gøres noget ved. Revnerne er nemlig kun i overfladen og har derfor ingen betydning for din tand.

Har du mange smerter lige nu, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15, så finder vi hurtigst muligt en tid til dig.

Er du studerende? Vi ved du har et stramt budget. Derfor tilbyder vi studierabat til alle, der kan fremvise et gyldigt studiekort.

Flækket tand, hvad gør man?

Har du en flækket tand, er det en god ide at bestille en tid ved tandlægen hurtigst muligt. En flækket tand må nemlig ikke undervurderes. Hvis du undlader at lade tandlægen give den et kig, kan du risikere at gøre det meget værre. Det kan både blive mere smertefuldt, men også dyrere for pengepungen.

Og HUSK…. En flækket tand kan være ekstremt smertefuldt. Sørg derfor for at dække dig godt ind med smertestillende, indtil vi kan give tanden den rette behandling.

Lider du af tandlægeskræk, skal du ikke være bekymret. Vi er alle uddannet i at håndtere din angst og lover dig, at vi ikke gør noget du ikke føler dig tryg i.

Dækker forsikringen en flækket tand?

Er du medlem af Sygesikring Danmark kan du få tilskud til din tandlægeregning. Under vores priser kan du se, hvor meget tilskud du kan få, alt efter hvilken gruppe du er hører under.

Ring og bestil en tid

Har du nogen spørgsmål til en flækket tand, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 43 96 62 15, eller sende en mail til kontakt@tg150.dk. Så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan med en tid i kalenderen.

 • Lotte

  Tandplejer
 • Tina

  Tandklinikassistent
 • Niels

  Tandlæge
 • Lisbeth

  Tandplejer
 • Zohair Azzouzi

  Tandlæge
Holdet bag klinikken

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.