Broer / Tandbroer

Har du mistet en eller flere tænder, kan du have behov for en tandbro. 

Her på siden kan du læse mere om at få en brobehandling. Du kan også kontakte os med det samme og bestille en tid til en undersøgelse

Hvis du har mistet en eller flere tænder, kan disse erstattes ved hjælp af en bro-behandling.

En bro er et tandimplantat, der bruges til at erstatte manglende tænder. Den fastgøres på de omkringsiddende tænder og danner derved en bro, som dækker mellemrummet i tandrækken. Denne form for tanderstatning føles som del af egne tænder, den sidder fast og kan ikke tages ud.

De tænder hvorpå broen fastgøres får som hovedregel en krone på. Kronerne kan være lavet af guld eller tandfarvet porcelæn. Porcelæn giver et meget naturligt og æstetisk resultat. For at kunne sætte kronerne på, må man beslibe de tænder, der skal anvendes.

Læs mere om kroner her

Hvad koster en bro?

Behandlingens pris afhænger af broens størrelse samt styrke. Jo længere broen skal være, og jo flere tænder broen skal fastgøres på for at kunne klare det daglige tryk, desto dyrere bliver behandlingen.

Der er også forskel på prisen alt efter hvilke kroner du ønsker.

Se vores priser her >

Hvor lang tid holder en bro?

En bros holdbarhed afhænger af flere faktorer. Belastningen af broen, resten af tandsættet samt en god mundhygiejne. Tandlægen vil naturligvis fortælle og vise, hvordan du bedst holder rent med netop den bro du har fået, så den kan holde længst muligt.

Vær altid opmærksom på:

  • At jo flere tænder man har at tygge med, desto mindre belastes de og broen.
  • At holde kronerne rene, så plak ikke kan samle sig langs tandkødsranden og forårsage tandkødsbetændelse, lede til parodontose og løse tænder.
  • At holde rent under mellemleddet (Hvis det er muligt at komme ind).

Brug evt. interdentalbørster “flaskerensere”, som ses på billedet nedenfor, eller special-tandtråd.

Broer og Interdentalbørster

Alternativer til brobehandling

I nogle tilfælde kan implantatbehandling være et alternativ til en bro. Fordelen ved implantatbehandling frem for en bro er, at man undgår at beslibe de sunde nabotænder til kroner.

Læs mere om implantatbehandling

En anden løsning kan være en aftagelig protese, som man kan tage ud af munden.

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.

Kontakt

 

Kontakt

43 96 62 15

Find vej

Book