Broer / Tandbroer

Har du mistet en eller flere tænder, kan vi genoprette tandens eller tændernes udseende og funktion med en tandbro. Hos tandlægerne i Glostrup har vi mange års erfaring med brobehandlinger, ligesom vi altid har din tryghed, tillid og tandsundhed i fokus. Derfor kan du trygt besøge klinikken på Hovedvejen 150 1. MF i Glostrup for en vurdering af dit behov for en behandling med broer.

Men hvad er en tandbro? Det kan du læse mere om her på siden, hvor vi også svarer på en håndfuld andre spørgsmål om behandlingen. Du kan selvfølgelig også altid kontakte os på 43 96 62 15 eller kontakt@tg150.dk for spørgsmål.

Hvad er en tandbro?

En bro er et tandimplantat, der erstatter en eller flere manglende tænder. Den fastgøres på nabotænderne og danner dermed en bro, som dækker mellemrummet i tandrækken.

Tandbroen består af:

 • En kunstig tand, som skal erstatte den manglende eller ødelagte tand
 • To tandkroner på de to nabotænder, som holder den kunstige tand på plads i munden. Kronerne kan være lavet af guld eller tandfarvet porcelæn, som giver et meget naturligt og æstetisk flot resultat

Tandbroer er en form for tanderstatning, som føles og fungerer som en del af dine egne tænder, ligesom den sidder fast og ikke kan tages ud.

Hvornår skal jeg have lavet en bro?

En brobehandling er ofte en den mest optimale løsning, hvis du mangler en eller flere tænder. Det er dog en forudsætning, at de omkringliggende tænder er sunde, da de skal holde broen fast i munden.

En tandbro er fordelagtig af både kosmetiske grunde og funktionsmæssige grunde. Den er for eksempel med til at stabilisere tænderne i hele munden, så de ikke flytter sig. En brobehandling er altså med til at forhindre en generel forringelse af dit bid.

Behandlingen har blandt andet følgende fordele:

Kosmetiske fordele

 • Du kan glæde dig over at kunne vise omverdenen et flot smil – uden huller i tandrækken.
 • Du får mere harmoniske ansigtstræk – manglende tænder påvirker nemlig formen på dit ansigt

Sundhedsmæssige fordele

 • Du får et bedre bid – når du mangler en tand, vil nabotænderne forsøge at udfylde hullet og dermed ændre din bidfunktion
 • Du sænker risikoen for caries, tandkødsbetændelse og parodontose – fødevarer sætter sig nemmere fast og ophober sig i hullet efter en manglende tand

Andre fordele

 • Mere klar tale – en eller flere manglende tænder kan påvirke artikulationen, så din tale bliver uklar og sløret

Hvordan foregår behandlingen?

En behandling med tandbroer hos Tandlægerne i Glostrup starter altid med en indledende konsultation. Her gennemgår vi forløbet og diskuterer fordele, ulemper og eventuelle alternativer, så du har det fulde overblik over behandlingen.

Under konsultationen undersøger vi desuden dine tænder – blandt andet for at sikre, at nabotænderne er sunde nok til at kunne cementere de tandkroner, der skal holde broen på plads i munden. Ikke mindst vil vi give dig en pris på tandbroen og behandlingen.

Første konsultation
Når vi i fællesskab med dig har vurderet, om en tandbro er den optimale løsning, starter vi selve behandlingen.

Indledningsvist bedøver vi området, vi skal behandle, med en mild bedøvelse for at sikre, at du ikke oplever gener, smerter og ubehag. Herefter præparerer og tilsliber vi nabotænderne for at give plads til tandkronerne.

Bagefter tager vi et aftryk af de præparerede tænder. Aftrykket sender vi til en tandtekniker, som fremstiller selve tandbroen. I mellemtiden monterer vi en midlertidig bro i munden.

Anden konsultation
Når vi har modtaget aftrykket fra tandteknikeren, besøger du os i klinikken igen. Her fjerner vi den midlertidige bro og cementerer den specialfremstillede. Vi justerer desuden bid og pasform.

Den kan blive nødvendigt med flere besøg for at justere og kontrollere bid og pasform.

Mulige komplikationer ved behandlingen – gør det ondt at få lavet en tandbro?

Vi vil altid lægge en lokalbedøvelse, og selve behandlingen er derfor smertefri. Efter behandlingen kan der dog være en lille risiko for, at de tilslebne kan være kulde- og varmefølsomme i de efterfølgende måneder. Det kan selvfølgelig være ubehageligt – men er ganske ufarligt.

I sjældne tilfælde kan tandnerven tage skade, og der kan opstå vedvarende smerter. Disse kan dog oftest behandles med en rodbehandling.

Smertefri og kvalitetsbevidst behandling hos Tandlægerne i Glostrup
Hos Tandlægerne i Glostrup bliver du altid mødt af tandlæger, som har den faglige stolthed og ikke mindst din tandsundhed i centrum. Vi anvender derfor altid de nyeste materialer og metoder. Vi bestræber os desuden på at være en smertefri tandlæge, der altid tager hensyn til den enkelte patients behov og følsomhed overfor smerte.

Dermed er du altid sikret en kvalitetsbevidst behandling, lav risiko for komplikationer og en smertefri behandling, når du får lavet en tandbro i vores klinik.

Priser på tandbroer – hvad koster en bro?

Behandlingens pris afhænger af broens størrelse og styrke. Jo længere broen skal være, og jo flere tænder broen skal fastgøres på for at kunne klare det daglige tryk, desto dyrere bliver behandlingen.

Der er også forskel på prisen alt efter, hvilke kroner du ønsker, ligesom prisen også afhænger af, om tandbroen skal fremstilles af en udenlandsk eller dansk tandtekniker. 

Er du medlem af Sygeforsikringen “danmark”, vil du få dækket en del af prisen til behandlingen.

Se vores priser her >

tandbroer

Hvor lang tid holder en bro?

Broens holdbarhed afhænger af flere forskellige faktorer – herunder din personlige tandpleje og eventuelle vaner, som kan påvirke dine tandsundhed. For eksempel kan bruksisme (tænderskæren) og dårlig mundhygiejne forkorte tandbroens holdbarhed. Derfor vil regelmæssig forebyggende tandpleje være med til at forlænge broens levetid.

75 % af alle broer vil stadig fungere efter 15 år. Men det kræver, at du værner om din generelle tandsundhed. Desuden bør du regelmæssigt holde øje med brud og revner i kronen. Vi kan som regel reparere eller afglatte eventuelle skader på kronen – men i ganske sjældne tilfælde kan det være nødvendigt at lave en ny tandbro efter et brud.

I forbindelse med behandlingen i klinikken vil vi selvfølgelig altid rådgive dig om, hvordan du selv kan passe på dine tandbroer.

Vær altid opmærksom på:

 • At jo flere tænder man har at tygge med, desto mindre belastes de og broen
 • At holde kronerne rene, så plak ikke kan samle sig langs tandkødsranden og forårsage tandkødsbetændelse samt lede til parodontose og løse tænder
 • At holde rent under mellemleddet (hvis det er muligt at komme ind)

Brug eventuelt interdentalbørster/“flaskerensere”, som ses på billedet nedenfor, eller special-tandtråd.

Broer/tandbroer og Interdentalbørster

Alternativer til brobehandling

I nogle tilfælde kan en implantatbehandling være et alternativ til en bro. Fordelen ved implantatbehandling frem for en bro er, at man undgår at tilslibe de sunde nabotænder til kroner. En anden løsning kan være en aftagelig protese, som man kan tage ud af munden.

Læs mere om implantatbehandling her >

Kontakt Tandlægerne i Glostrup for spørgsmål

Har du spørgsmål om tandbroer, priser eller behandlingens forløb?

Kontakt os på 43 96 62 15, kontakt@tg150.dk eller via kontaktformularen ↓

FAQ – tandbro

Hvorfor får man påsat en tandbro?

En tandbro anvendes normalt for at erstatte en eller flere manglende tænder og opretholde korrekt tandstilling og mundfunktion. Tandbroer kan også hjælpe med at forhindre skift i tandstilling og bevare ansigtsformen. Tandbroer er typisk lavet af porcelæn eller en kombination af metal og porcelæn og er designet til at matche omgivende tænder for en naturlig, estetisk tilpasning.

Er der forskellige slags tandbroer?

Ja, der er flere typer tandbroer, inklusiv traditionelle fastgjorte broer, aftagelige broer, cantilever broer og Maryland-broer. Valget af tandbro afhænger af antallet af manglende tænder, tandstilling, beliggenhed af manglende tænder og andre faktorer. Traditionelle fastgjorte broer kræver ofte fjernelse af sund tandvæv for at fungere, mens aftagelige broer kan tages ud og rengøres.

Hvor lang tid holder en tandbro?

Levetiden for en tandbro varierer afhængigt af en række faktorer, herunder den materialetype, der er brugt, din mundhygiejne og din tandbrug. En korrekt vedligeholdt tandbro kan typisk holde op til 10-15 år, men nogle broer kan vare længere med regelmæssige kontroller og vedligeholdelse.

 • Lotte

  Tandplejer
 • Tina

  Tandklinikassistent
 • Niels

  Tandlæge
 • Lisbeth

  Tandplejer
 • Zohair Azzouzi

  Tandlæge

Holdet bag klinikken

Kontakt Tandlægerne I Glostrup

Ønsker du at bestille en tid til klinikken, eller har du nogle spørgsmål, kan du skrive til os her i vores kontaktformular.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@tg150.dk eller ringe til os på 43 96 62 15.